четвер, 21 липня 2016 р.

Єреванська поліція зайняла барикади опозиції



До ранку 21 липня мітингувальники в Єревані покинули свої позиції і відійшли від лінії зіткнення з поліцією. Велика частина співробітників спецпідрозділу МВС також покинула центр міста.

Протистояння активістів, які виступають на боці тих, хто захопив поліцейський відділок в єреванському районі Еребуні, а також співробітників поліції, тривало протягом кількох годин. Ближче до 4:00 мітингувальники почали залишати перекриту ними вулицю, а поліцейські почали затримувати тих, хто залишився. У результаті правоохоронці взяли під контроль позиції, які утримували активісти, в тому числі і барикаду, зроблену зі сміттєвих контейнерів.

До 5:00 вулицю залишили і спеціальні частини поліції з щитами і кийками. В оточенні перебуває лише невелика частина поліцейських.

Обстановка в столиці Вірменії загострилася ввечері 20 липня, коли десятки людей вийшли на вулицю Хоренаці, де група озброєних прихильників опозиційного політика Жірайра Сефіляна кілька днів тому захопила будівлю ППС і утримувала там заручників. Приводом стала вимога переправити нападникам їжу.

У ході протистояння активісти закидали поліцейських камінням і намагалися прорвати оточення. У відповідь співробітники МВС застосували сльозогінний газ.

Лідер руху «Нова Вірменія» Жирайр Сефілян знаходиться під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Опозиція вважає, що звинувачення на його адресу несправедливі.

Немає коментарів:

Дописати коментар