субота, 16 липня 2016 р.

Хресну ходу московського патріархату координують російські спецслужбовці – ветеран АТО

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирають підписи за заборону хресної ходи московського патріархату – говорять, що разом із віруючими прийдуть російські провокатори. У той же час Українська православна церква Київського патріархату закликає киян приєднуватися до власної хресної ходи, щоб показати, що Україна не є залежною від Росії.

Ветерани бойових дій і волонтери закликають заборонити проведення хресної ходи московського патріархату. Відповідне звернення планують передати в Київську міську державну адміністрацію у вівторок, а поки що збирають підписи, говорить правозахисниця Олена Розвадовська.

«Це звернення підписане багатьма активістами, волонтерами. Підписується воно киянами, ми звертаємось також до усіх українців, щоб вони підписалися. Оскільки ми вважаємо, що хресна хода несе під собою низку проблем. Перш за все, ми не впевнені, що ці люди не зроблять заколоту в столиці України», — заявила Розвадовська.
Якщо влада не заборонить ходу, ветеран АТО й інструктор морської піхоти Олег Бондаренко обіцяє організувати патрулювання в самому Києві і на в’їздах до нього, щоб не допустити провокацій і кровопролиття. Він переконаний — і в числі учасників ходи, і поблизу людських колон є професіонали з російських спецслужб.

«Пройти таку відстань навіть із перервами, навіть із транспортом, в умовах дефіциту води і їжі важко. Там присутні люди, які мають військову і спеціальну військову підготовку. Вони в гарній фізичній формі і відрізняються виразом очей, екіпіровкою і зовнішнім виглядом», — говорить Бондаренко.

Реагувати на підозрілі дії «атошники» обіцяють суворо. Втім, радять киянам не порушувати закону — звертатися до поліції у випадку незрозумілої поведінки. Самі вони також співпрацюють із правоохоронними органами.
«Ми не будемо чіпати вас доти, поки в Києві не пролиється кров. Ми бачимо усіх — хто йде в колоні, хто рухається біля неї, хто вже перебуває в Києві чи церквах московського патріархату. Ми про вас знаємо», — заявив ветеран АТО.

Днем пізніше, 28 липня, відбудеться хресна хода Української православної церкви Київського патріархату і, за словами голови Інформаційного управління Київської патріархії Євстратія Зорі, перетинатися ці заходи не будуть.

«Хода, яку організував московський патріархат, покликана, за нашими переконаннями, показати, що Україна віддана «рускому міру», що Україна любить російську церкву і йде за її духовним проводом. І це повинно утверджувати московський патріархат в Україні, а також бути аргументом перед Константинопольським патріархатом. Мовляв, автокефалія, за якою, у тому числі, Верховна Рада звернулася, не потрібна, тому що український народ підкоряється російській церкві», — заявив Зоря, коментуючи мотиви московського патріархату.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%85%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bd%d1%83-%d1%85%d0%be%d0%b4%d1%83-%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d1%96%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b0%d1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар