понеділок, 18 липня 2016 р.

За останні два роки з України виїхали майже 9 тис. IT-фахівців



Зростання українського ринку інформаційних технологій до рівня $2,5 млрд за підсумками 2015 року не привело до збільшення кількості спеціалістів галузі, навпаки, спостерігається серйозна нестача молодих IT-фахівців.
Як повідомила прес-служба SmartMe University з посиланням на її керуючого партнера Оксану Білу, тільки за останні два роки з України в Європу і США емігрували до 9 тис. IT-фахівців.

«На превеликий жаль, за останні два роки Україну залишили до 9 тис. IT-професіоналів, які емігрували в США і Європу. Але вивільнені місця швидко компенсуються припливом молодих фахівців», — відзначає вона.

Компанія також повідомляє, що за результатами досліджень міжнародної консалтингової компанії IDC, на сьогоднішній день частка України в світовому обсязі ринку інформаційних технологій становить 1%. Однак, згідно з прогнозами, в 2016 році ринок IT в Україні може вирости на 5-10%.
«На даний момент в країні налічується близько 90-100 тис. IT-фахівців. І хоч це один з найвищих показників в Європі, кваліфікованих фахівців все одно не вистачає. У Індії, наприклад, в IT-галузі зайнято більш, ніж 1 млн програмістів», — уточнила О. Біла.



Немає коментарів:

Дописати коментар