субота, 30 липня 2016 р.

В Україні коментують кандидатуру нового російського посла

Віталій Портников на своїй сторінці у «Фейсбуці» прокоментував наміри Кремля призначити нового главу дипломатичної місії Російської Федерації в Україні.

Як відзначає Портников, сьогодні стало зрозуміло, чому Путін так раптово звільнив чинного посла Росії в Україні. «Проведене в один день разом з іншими кадровими перестановками звільнення повинно було залишитися всіма непоміченим. Однак воно має набагато більшу вагу, ніж у всіх інших», — заявив блогер.

Журналіст зазначає: «Кандидатура Бабича обрана не випадково. Його мало хто знає, як в Україні, так і в Росії». На думку Портникова, його кандидатура у всіх асоціюється з ФСБ, хоча він там ніколи офіційно не служив. «Суть цього призначення в тому, щоб поставити» нового наглядача, який виконуватиме в Україні ту ж роль, що раніше виконував у Кадиров в Чечні», — повідомляє блогер.

«Якщо його попередник був дипломатом і бізнесменом, то Бабич є ніким іншим, як професійним диверсантом, надісланим сюди для курирування операції з дестабілізації країни та шантажу тих, хто має бізнес в Росії», — резюмує Портников.

Москва навмисно зробила публічним призначення нового посла Російської Федерації в Україні і обрала на цю посаду Міхаіла Бабича. Це робиться задля того, щоб спровокувати міжнародний скандал. Таку думку висловив колишній очільник МСЗ України Володимир Огризко.

«Країна, яка має намір призначити посла, завжди робить це, так би мовити не публічно, тихо. Якщо країна відмовить, не буде міжнародного скандалу. А тут зроблено все навпаки, щоб цей скандал був. Робиться це навмисно через пресу, щоб почалось обговорення. І коли українська сторона відмовить, то скажуть, що Україна не конструктивна, не хоче примирення і тому подібне», — пояснив він.

При цьому Огризко додав, що українська влада не має допустити того, щоб Бабич став послом Російської Федерації в Україні. «Мені здається, що мати з країною-агресором дипломатичні відносини є не зовсім логічною позицією. В історії дипломатичних відносин таких випадків практично не було. Ми і тут йдемо вперед», — сказав він.

Як повідомлялося, комітет Держдуми з міжнародних справ сьогодні підтримав кандидатуру Бабича на посаду посла РФ в Україні. Також прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Москва вже запросила у Києва агреман на призначення Бабича новим послом Росії в Україні. Однак у МЗС України зазначили, що нічого не отримували.

Вчора, 28 липня, Міхаіла Зурабова звільнили з посади посла Росії в Україні, яку він займав більше шести років. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні був призначений Сєргєй Торопов, який працював в 2008 році в російському посольстві в Латвії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d1%96-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%83%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d1%83-%d0%bd%d0%be%d0%b2/

Немає коментарів:

Дописати коментар