пʼятниця, 22 липня 2016 р.

Шкіряк сумнівається в «випадковості» появи «17 каналу» на місці вбивства Павла Шеремета



Підозр досить, щоб «почати активний збір інформації про діяльність цього антидержавного телеканалу».

Заява «17 каналу» про «випадкову» появу на місці загибелі журналіста Павла Шеремета — брехня. Таку думку озвучив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

«Продовжуємо розвінчувати цинічну брехню російських пропагандонів з «17 каналу». Незважаючи на озвучені ними причини про їх нібито «випадкову» появу з відеокамерами на місці вбивства Павла Шеремета, вирішив особисто з’ясувати всі обставини. «17 канал» заявив, ніби чекав інтерв’ю з мером столиці Віталієм Кличком. Відповідально заявляю — брехня», — написав він.

Шкіряк уточнив, що подзвонив Кличку і з’ясував, що той офіційно у відпустці з 18 липня і перебуває зі своєю сім’єю за межами України.

«Він фізично не міг перебувати вчора, 20 липня, в Києві. Тому розмови російських пропагандистів з «17-го» про якесь ранкове (о 7:30) з ним інтерв’ю — маячня. І не було ніяких перешкод, щоб з’ясувати, що мер міста у відпустці. Це означає, що прокремлівський «17 канал» відверто і свідомо збрехав, озвучуючи причину своєї появи на місці скоєння кривавого злочину. Значить, вони виявилися там не випадково? Виникає логічне запитання: чому? Напевно, знали, що щось повинно було статися», — зазначив він.

Шкіряк вважає, що вищесказаного досить, щоб «почати активний збір інформації про діяльність цього антидержавного телеканалу».

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві в результаті вибуху машини, яка належала співзасновниці «Української правди» та його цивільній дружині Олені Притулі. Розслідування злочину доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Києві.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, автомобіль був підірваний саморобним пристроєм потужністю від 0,4 до 0,6 кг в тротиловому еквіваленті.
Слідство у справі про вбивство Шеремета схиляється до версії, що саме він був об’єктом замаху.

Журналіст Віталій Портников повідомив, що «17 канал» прибув на місце загибелі Шеремета практично в момент вбивства.

«Знімальна група «17 каналу» «з волі випадку» виявилася на місці загибелі журналіста Павла Шеремета практично в момент події — і по доброті душевній готова ділитися кадрами з усіма бажаючими», — зазначив він.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Дмитро Білоцерківець зазначив, що вважає підозрілим появу журналістів «17 каналу» першими на місці вбивства Шеремета. Він додав, що саме цей канал опублікував відео, на якому Шеремета, ще живим, дістають з автомобіля, що вибухнув.

«17 канал» не вперше потрапляє в подібні історії. У лютому 2016 року журналіст і блогер Денис Казанський повідомив, що саме цей ресурс висвітлав захоплення готелю «Козацький» групою під назвою «Революційні праві сили». За його словами, репортаж з готелю вів колишній співробітник російського пропагандистського каналу LifeNews.

Немає коментарів:

Дописати коментар