середа, 20 липня 2016 р.

Тимчук пояснив, чому Турчинов заговорив про введення воєнного стану

Владі України необхідно зробити вибір щодо розвитку ситуації на Донбасі.
Таку думку висловив народний депутат Дмитро Тимчук.

«Зараз українська влада стоїть на роздоріжжі. Мінські домовленості перебувають в глибокому тупику, а діалог з Росією знаходиться під великим знаком питання. І тут можна або залишити все як є, коли щодня гинуть наші солдати, або приймати радикальні заходи. Одним з таких заходів може бути введення воєнного стану. Хоча б на Донбасі», — заявив нардеп.

За його словами, військовий стан сприятиме роботі військовослужбовців ЗСУ.
«Це дозволить полегшити організацію взаємодії військ. Так само ніхто не буде церемонитися з людьми, які заважають ЗСУ виконувати свої завдання. Звичайно ж, це і політичний момент. Після довгих спроб залагодити конфлікт дипломатичним шляхом Україна перейде до повноцінного режиму війни, чого вимагає значна частина суспільства», — підкреслив Тимчук.

Він зазначив, що введення воєнного стану викличе негативну реакцію Заходу.
«Захід сприйме це вкрай негативно. Але не потрібно з них знімати відповідальність. Захід начебто і допомагає, зберігаючи санкції проти РФ, але з іншого боку — не сприймає Росію як агресора. Вони намагаються умовляти Кремль, а не ставлять ультиматум, як це повинно бути в ситуації, що склалася. Проте, це буде чітка і зрозуміла позиція нашої країни», — заявив нардеп.

На його думку, воєнний стан необхідно вводити тільки на Донбасі.

«Не бачу сенсу вводити воєнний стан по всій території України. Навіть з економічної точки зору це буде неправильне рішення, оскільки ми відразу втратимо ті незначні інвестиції, які зараз отримуємо. Загалом, все залежить від нашого головнокомандуючого. Це політичний посил Москві і Заходу на даному етапі. І треба визнати, це адекватна відповідь з нашого боку на ескалацію конфлікту на Донбасі», — резюмував Тимчук.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%82%d0%b8%d0%bc%d1%87%d1%83%d0%ba-%d0%bf%d0%be%d1%8f%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%b2-%d1%87%d0%be%d0%bc%d1%83-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/

Немає коментарів:

Дописати коментар