четвер, 21 липня 2016 р.

Трамп став офіційним кандидатом в президенти США

Трохи більше року тому після початку боротьби за отримання права брати участь в президентських виборах в США Дональд Трамп в середу був офіційно затверджений кандидатом від Республіканської партії.

Трамп обійшов 16 конкурентів, попутно воюючи з партійною елітою та провокуючи палкі суперечки кожним своїм вчинком.

Старший син медіамагната, Дональд Трамп-молодший під час голосування на з’їзді республіканців оголосив результати від Нью-Йорка, домашнього штату сім’ї, які допомогли мільярдерові подолати бар’єр в 1237 голосів делегатів, необхідних для того, щоб вступити в боротьбу з фактичним кандидатом від демократів Гілларі Клінтон на виборах 8 листопада.

Клінтон відразу ж відреагувала на результати з’їзду, написавши в Твіттері: «Дональд Трамп щойно став кандидатом від республіканців. Давайте постараємося, щоб його нога не ступила на поріг Овального кабінету».

Трамп заручився голосами 1725 делегатів. Давно вийшли з боротьби суперники — сенатор від Техасу Тед Круз, губернатор Огайо Джон Кейсік і сенатор від Флориди Марко Рубіо отримали, відповідно, 475, 120 і 114 голосів.

Губернатор Індіани Майк Пенс затверджений кандидатом у віце-президенти.

Вперше виступаючи як затверджений кандидат, Трамп пообіцяв виграти листопадові вибори, створити нові робочі місця, зміцнити військову міць країни, убезпечити кордони і «відновити правопорядок» в США.

Противники медіамагната спробували перешкодити його твердженням на початку чотириденного з’їзду і після того, як промова дружини Трампа Меланії спровокувала звинувачення в плагіаті.

Екс-держсекретар США Гілларі Клінтон повинна бути офіційно затверджена кандидатом від Демократичної партії на з’їзді в Філадельфії на наступному тижні.

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, опублікованим у вівторок, Трамп скоротив відставання від Клінтон до 7 процентних пунктів з 15 в кінці минулого тижня.

«Ми втратили впевненість у наших лідерів і віру в нашу організацію», — сказав Дональд Трамп-молодший. — Ми все ще американці. Ми все ще одна країна, і ми все це повернемо. Я знаю це, тому що знаю свого батька».

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сказав, що Трамп загрожує безпеці США і всього світу своєю «політикою страху та ізоляції».

Партійні чиновники сподіваються використовувати з’їзд, щоб згладити гострі кути, представивши Трампа як кандидата, який створить нові робочі місця і стане сильним лідером, який боровся з загрозами для безпеки всередині країни і за її межами.

Два високопоставлених республіканця, спікер Палати представників Пол Райан і лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл, висловили підтримку Трампу. Республіканцям необхідно, щоб Трамп домігся гарних результатів на виборах в листопаді, оскільки вони хочуть зберегти за собою більшість у Конгресі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2-%d0%be%d1%84%d1%96%d1%86%d1%96%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bc-%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5/

Немає коментарів:

Дописати коментар