середа, 20 липня 2016 р.

У Туреччині прихильники Ердогана вимагають смертної кари для бунтівників



По всій Туреччині прокотилися акції на підтримку турецького президента Реджепа Ердогана. Народ скандує гасла, співає пісні, а ще вимагає відновлення смертної кари для учасників військового перевороту.
По всій Туреччині тривають масові акції на підтримку законно обраного уряду, повідомляє турецьке агентство Anadolu.

У відповідь на заклик президента Реджепа Таїпа Ердогана і прем’єр-міністра Біналі Йилдирима сотні тисяч жителів країни збиралися на площах і вулицях різних провінцій, засуджуючи дії бунтівних військовослужбовців, говориться в повідомленні.

Учасники акцій скандують гасла проти спроби військового перевороту і на підтримку глави турецької держави.

Агентство Associated Press повідомляє, що протестувальники закликали до відновлення смертної кари. Вони скандували: «Ми хочемо кари!».

Ердоган заявив, що турки хочуть «швидкого правосуддя», і що він не заперечуватиме проти відновлення смертної кари, якщо парламент схвалить це.

Протестуючі також спалили опудало клірика Ґюлена, якого турецький уряд звинувачує в спробі державного перевороту.

У ніч на 15 липня Йилдирим повідомив про спробу військового перевороту. Після цього офіцери турецького Генштабу заявили по ТБ про перехід влади в руки військових. Вертольоти путчистів завдали удару по штаб-квартирах поліції і розвідки, а також по парламенту країни в Анкарі. Крім того, заколотники задіяли бойові літаки.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав громадян Туреччини виходити на вулиці на підтримку законної влади. Пізніше розвідка Туреччини повідомила, що переворот в країні ліквідовано.

Уряд Туреччини заявив, що спроба перевороту була організована послідовниками американського громадянина Ґюлена. Сам Ґюлен, який емігрував з Туреччини в США, заявив про свою непричетність до путчу і припустив, що заколот 15 липня був постановкою.

У 2013 році Ґюлен звинуватив тодішнього прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана в створенні системи тотальної корупції в країні. Згодом влада, використовуючи судові органи, заборонила діяльність видавничої групи Zaman, якою володів емігрант.

Сьогодні міністерство юстиції Туреччини направило в США чотири досьє з вимогою видати Ґюлена.


http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b5%d1%87%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b8%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%bc/

Немає коментарів:

Дописати коментар