четвер, 28 липня 2016 р.

Рибачук прокоментував «хресну ходу»



Кремль давно використовує РПЦ як один з видів ефективного зброї, а «хресна хода» УПЦ МП реалізується в Києві як один з методів ведення гібридної війни Росії проти України.
Про це в своєму блозі для «Обозревателя» написав громадський діяч Олег Рибачук.

За його словами, акція УПЦ МП в Україні не має нічого спільного з заповідями Христа.


«Було б набагато простіше і логічніше направити цю «ходу» на Донбас або Луганськ, звідки йде хвиля насильства. Але вона задумана і реалізується в Києві», — пише Рибачук.

Час, і місця розраховані саме таким чином, щоб максимально створювати загрози для розколу соціуму України, зазначає він.

«Ще з совєтських часів релігія в російській церкві використовувалася для маніпуляції людьми і задоволення імперських потреб. Тому й не дивно, що нині Кремль активує в своїй гібридної війні проти України останній резерв: маніпуляцію на почуттях віруючих. Цей спосіб непоганий, але дуже вже відчайдушний. Думаю, Москва зрозуміла, що військовим шляхом успіху досягти не вдалося, а тому час задіяти останні сили. І, думаю, і цей варіант не пройде», — додав він.
Нинішня «хресна хода» — «просто остання зброя» Путіна, «останній шанс» Кремля, якому «не вдається утримати Україну», вважає Рибачук.

Як повідомляли ЗМІ, 9 липня з Почаївської лаври (Тернопільщина) стартувала так звана «хресна хода». Раніше 3 липня розпочала «хресна хода» зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині.

Відзначимо, російська православна церква підтримує своїх священиків, які беруть участь в бойових діях на Донбасі в складі бандформувань «ДНР» та «ЛНР». У той же час священики так званої української православної церкви московського патріархату не відспівують загиблих у війні за Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар