понеділок, 20 червня 2016 р.

Росія готується до війни, поки ЄС намагається її задобрити, — Gazeta Wyborcza

Росія почала масштабне переозброєння своєї армії, модернізуючи, перш за все, частини зі звичайним озброєнням.
Усе це вказує на те, що Москва готується до війни. До такого висновку, як пише Gazeta Wyborcza, прийшли експерти розвідувального управління Канади CSIS.

На 104 сторінках свого звіту вони проаналізували останні зміни у внутрішній і зовнішній політиці Росії. Таким чином, автори звіту дійшли висновку, що позиція президента Владіміра Путіна залишається непохитною, тому він, швидше за все, буде і надалі проводити свою експансивну політику, намагаючись розширити свій вплив за кордоном. При цьому канадські експерти переконані, що відкриття нового фронту в гібридній війні, яку Росія розв’язала проти України в Криму і на Донбасі, малоймовірно.

У CSIS вважають, що Москва відкриє новий воєнний фронт і не буде приховувати своєї причетності або уникати відповідальності, як це було у випадку з Україною. Тим часом, в Європі голосно звучать голоси, які закликають не протистояти агресивній Росії, а спробувати її задобрити.

Канада разом з союзниками збирається відправити в Східну Європу своїх солдатів заради стримування російської агресії. А НАТО розгорнуло наймасштабніші навчання в регіоні з часів закінчення Холодної війни.
І все це розкритикував міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, який заявив про неприпустимість «брязкання зброєю» перед Росією. Натомість він пропонує НАТО продовжувати скорочувати озброєння і шукати діалогу з Москвою, щоб налагодити співпрацю.

У той же час в звіті CSIS йдеться, що Росія не захоче співпрацювати з Європою і Північною Америкою. Також канадські експерти відзначають, що санкції, які діють проти Росії вже два роки, не вплинули на російську політику щодо Заходу.

Штайнмаєр не єдиний, хто закликає скасувати санкції проти Росії і шукати співробітництва, незважаючи на те, що війна проти України все ще триває. У МЗС Австрії запропонували поетапне скасування санкцій проти Росії. На думку міністра закордонних справ Себастьяна Курца, необхідно шукати точки дотику Євросоюзу з Росією, а такий метод може допомогти. У той же час міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус застерігає Європу від небезпечного задобрювання Росії. Литовський дипломат також підкреслив, що європейські лідери роблять помилку, закриваючи очі на наслідки російської війни проти України.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d1%8f-%d0%b3%d0%be%d1%82%d1%83%d1%94%d1%82%d1%8c%d1%81%d1%8f-%d0%b4%d0%be-%d0%b2%d1%96%d0%b9%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b8-%d1%94%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d0%b3/

Немає коментарів:

Дописати коментар