середа, 29 червня 2016 р.

В ЄС вирішили розібратися з проблемою «українського» референдуму в Нідерландах

Лідери країн Євросоюзу доручили своїм міністрам розібратися з причинами і наслідками негативного голосування на референдумі в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України з ЄС.
Зокрема, в постанові саміту ЄС в Брюсселі, прийнятому 28 червня, сказано, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів на саміті про результати референдуму, а також про «заклопотаність, висловлену [політиками і громадянами Нідерландів] в ході дискусії, яка відбулася перед референдумом» .

Європейський рада запропонувала Раді ЄС на міністерському рівні якомога швидше знайти рішення цієї проблеми.

Сьогодні, 29 червня, голландський прем’єр-міністр Марк Рютте за результатами першого дня саміту Євросоюзу повідомив, що до того часу, поки Нідерланди не знайдуть легального рішення по квітневому референдуму, яке може вимагати прийняття змін до самого тексту резолюції, Угода про асоціацію з Україною не буде ратифікована.

Марк Рютте зазначив, що влада країни повинна знайти відповіді на стурбованість голландців. Доти, поки це не буде зроблено, угоду не можна ратифікувати.

Прем’єр-міністр Нідерландів підкреслив, що зі свого боку він зробить все, що необхідно, щоб легальне рішення було знайдене. Рютте додав, що в даний момент він не знає, чи буде це рішення, яке не потребуватиме внесення змін до документа, або ж такі зміни знадобляться. Рішення буде складно знайти, але слід зробити спробу.

Разом з цим керівник Євроради Дональд Туск повідомив, що голландська влада зроблить все необхідне для пошуку виходу з поточної ситуації. На саміті було обговорено ратифікацію угоди по Україні в Нідерландах, і лідери прийняли рішення зробити все можливе для пошуку рішення для здійснення ратифікації.

Нагадаємо, що 6 квітня поточного року в Нідерландах пройшов референдум, який стосується питання ратифікації угоди України з Євросоюзом. Більшість голландців, 61%, проголосували проти схвалення асоціації, за її підтримку віддали голоси трохи більше 38%. Явка на референдум склала понад 32%, що дає можливість говорити про те, що голосування відбулося.

7 квітня 2016 року Марк Рютте зазначив, що після референдуму держава не може продовжувати процес ратифікації угоди про асоціацію.

Відзначимо, що документ повинен бути ратифікований всіма державами Євросоюзу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2-%d1%94%d1%81-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%96%d1%88%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%b7%d1%96%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%8f-%d0%b7-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%be%d1%8e/

Немає коментарів:

Дописати коментар