понеділок, 27 червня 2016 р.

Польща запропонувала Україні увійти в нове об’єднання



Поляки пропонують збільшити кількість пунктів переходу через кордон, поліпшити інфраструктуру між Україною і Словаччиною, Україною і Румунією, Україною та Польщею.
Польща пропонує створити міжпарламентську асамблею у форматі чотирьох країн Вишеградської групи — Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина — і ще двох сусідніх країн Карпатського регіону — Румунії та України.

«На даний момент така співпраця дуже слабка. Потрібно поставити за мету — збільшити кількість пунктів переходу через кордон, поліпшити інфраструктуру між Україною і Словаччиною, Україною і Румунією, Україною та Польщею, — сказав маршалок Сейму Польщі Марек Кухчинський на Форумі місцевого розвитку у Трускавці Львівської області.

Глава польського парламенту зазначив, що на економічному форумі в Криниці (Польща) у липні планується запропонувати сформувати міжпарламентську асамблею у форматі чотирьох країн Вишеградської групи, Румунії та України. «Така співпраця між парламентами має стати сильним інструментом для впливу на НАТО, інші країни, зокрема на РФ з тим, щоб вона припинила агресію проти України», — зазначив Кухчинський.

До слова, ювілейний XXV Економічний форум в Криниці-Здруй (Польща) пройде з 8 до 10 вересня. На ньому очікується понад 3 тис гостей з Європи, Центральної Азії, США, включаючи президентів, прем’єрів, керівництво ЄС, найбільші компанії та банки.

Немає коментарів:

Дописати коментар