пʼятниця, 24 червня 2016 р.

Порошенко анонсував демобілізацію п’ятої хвилі

Президент України Петро Порошенко заявив, що 24 червня підпише указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних у Збройні сили України в рамках п’ятої черги мобілізації у 2015 році.
«Користуючись нагодою, хочу повідомити, що сьогодні буде підписано ще один важливий документ — указ відносно звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу минулого року під час проведення п’ятої хвилі мобілізації», — заявив він під час виступу перед курсантами — випускниками Харківського університету Повітряних сил на аеродромі в Чугуєві Харківської області 24 червня.

За словами президента, в рамках звільнення в запас із ЗСУ буде демобілізовано біля 17 тисяч військовослужбовців.

«Чи буде подальша мобілізація, залежатиме від того, як буде діяти наш ворог», — заявив він.

«Оскільки загострюється ситуація на фронті, ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави и на Сході и в Криму політико-дипломатичним шляхом», — заявив президент.

Порошенко також наголосив на важливості підтримання обороноздатності України на належному рівні.
«Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити лави Збройних сил України професіоналами-контрактниками, створюючи для цього привабливі фінансові умови, які постійно будуть поліпшуватися», — заявив він.

Нагадаємо, 16 червня спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузянік повідомив, що міністр оборони України Степан Полторак доручив підготувати документи про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час п’ятої хвилі часткової мобілізації.

Зараз Україна намагається уникнути сьомої хвилі мобілізації за рахунок набору контрактників. 31 травня Порошенко заявив, що на службу за контрактом в Збройні сили України від початку року вже зголосилися 30 тис. осіб. За його словами, зростанню кількості охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

29 березня набув чинності указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%bb%d1%96%d0%b7%d0%b0%d1%86%d1%96%d1%8e-%d0%bf/

Немає коментарів:

Дописати коментар