четвер, 30 червня 2016 р.

Турецька влада розповіла про тактику смертників в аеропорту Стамбула

Терористи проривалися в термінал з боєм. У результаті теракту в аеропорту Стамбула загинула 41 людина.
Терористи-смертники, що атакували аеропорт імені Ататюрка в Стамбулі, не змогли подолати систему безпеки і тому вирішили прорватися в пасажирський термінал з боєм, заявив прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим.
«Коли терористи не змогли подолати систему безпеки, коли вони не змогли пройти через рамки і минути поліцейський контроль і службу безпеки, вони повернулися назад, дістали з валіз зброю і відкрили безладний вогонь на стійці перевірки безпеки», — сказав він.

За словами турецького прем’єра, один із смертників підірвав себе біля входу, а «двоє інших, скориставшись панікою, прорвалися всередину і здійснили самопідрив».

У результаті терористичного акту у міжнародному аеропорту «Ататюрк» у Стамбулі одна громадянка України загинула, ще троє українців отримали поранення та перебувають у лікарнях, повідомляє Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

«За уточненими даними ГКУ (Генерального консульства України – Глобал Аналітик) в Стамбулі, кількість постраждалих під час терористичного акту в міжнародному аеропорту «Ататюрк» громадян України зросла до чотирьох осіб: одна громадянка загинула в госпіталі від отриманих поранень, троє інших громадян (одна жінка і двоє чоловіків) перебувають у лікарнях Стамбула з пораненнями різного ступеня тяжкості. Їх життю та здоров’ю нічого не загрожує», — йдеться в повідомленні Департаменту на офіційній сторінці в Facebook. Постраждалих українців у лікарні відвідав консул України в Стамбулі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b5%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%96%d0%bb%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%ba%d1%83/

Немає коментарів:

Дописати коментар