пʼятниця, 17 червня 2016 р.

Придністров’я може отримати особливий статус в складі Молдови



Влада Молдови сконцентруються на пошуку нових рішень придністровського конфлікту в рамках єдиної країни, де невизнаній республіці буде надано особливий юридичний статус, заявив віце-прем’єр з реінтеграції Георгій Балан.

«Зусилля чинного уряду спрямовані на пошук життєздатного вирішення придністровської проблеми, яка передбачала б спеціальний юридичний статус для Придністров’я за умови забезпечення суверенітету і територіальної цілісності Молдови», — заявив Балан в рамках зустрічі з прибулими в Кишинів депутатами Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Як повідомила прес-служба Бюро з реінтеграції, Балан підкреслив намір уряду надати підтримку жителям придністровського регіону, просуваючи заходи по зміцненню довіри.

«Європейські парламентарії запевнили, що і надалі будуть надавати необхідну політичну допомогу в процесі врегулювання придністровського питання при дотриманні територіальної цілісності Молдови», — відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, на початку червня після дворічної перерви поновилися переговори з придністровського врегулювання у форматі «5 + 2» (за участю Молдови і Придністров’я як сторін конфлікту, Росії, України, ОБСЄ — як посередників, ЄС і США — як спостерігачів).

Немає коментарів:

Дописати коментар