понеділок, 27 червня 2016 р.

Велика Британія не зобов’язана негайно оголошувати про вихід з ЄС, — глава МЗС Хеммонд



Немає законодавчих норм, які б вимагали від Великої Британії негайно повідомляти ЄС про свій вихід. Про це міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив в прямому ефірі каналу ITV в неділю, 26 червня.

За процедурою, після референдуму Британія повинна офіційно оголосити Брюсселю про свій намір вийти з Євросоюзу, і країни-члени закликали Сполучене Королівство не затягувати цей процес. Але Хеммонд зазначив, що країна і так зараз знаходиться під тиском, проте «не існує чіткого правила, яким би регламентувався час, коли робити офіційну заяву щодо виходу».

«Як чітко заявив прем’єр (Девід Кемерон. – Глобал Аналітик), це рішення цілком і повністю залежить вже від його наступника після того, як той прийде до влади», — зазначив міністр.
Нагадаємо, за результатами референдуму, що відбувся 23 червня і отримав назву Brexit, 51,9% британців проголосували за вихід країни з ЄС. Після оголошення результатів прем’єр-міністр Кемерон заявив, що піде з поста восени цього року. Президент Європейської ради Дональд Туск, коментуючи результати британського референдуму, заявив, що ЄС рішуче налаштований зберегти єдність на рівні 27 країн. Крім політичної кризи, Brexit також сильно вплинув на світову і британську економіки: вже під час підрахунку голосів на світових ринках і біржах почався обвал, а курс британського фунта впав до 30-річного мінімуму.

В Україні вважають, що результати британського референдуму можуть вплинути на долю безвізового режиму для українців та санкції проти Росії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%8f-%d0%bd%d0%b5-%d0%b7%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%8f%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%b0%d0%b9/

Немає коментарів:

Дописати коментар