середа, 22 червня 2016 р.

Патріарх Кіріл надає перевагу земним втіхам, а не духовним подвигам

Російський релігійний і громадський діяч, протодиякон Російської православної церкви (РПЦ) Андрєй Кураєв помітив курйозний момент.

Незважаючи на те, що глава РПЦ — патріарх Кіріл проповідує скромність і заявляє, що людям, які ставлять за головну мету в житті наживання багатства, уготована сумна доля, сам він купається в розкоші.

Про це Кураєв написав у своєму ЖЖ.

Громадський діяч помітив, що патріарх Кіріл працює в кабінеті з незвичайно дорогим оздобленням. Він опублікував також відповідне фото, на якому увагу привертає стіл з елітного дерева, інкрустований позолотою і камінням. На передній панелі видніються ініціали голови РПЦ.

«Скільки коштує такий стіл? Не в рублях, а в тій валюті, яка буде в ходу на Страшному Суді? З урахуванням інкрустації імені власника на передній панелі», — риторично запитує Кураєв.

Також він помітив, що на офіційному сайті патріархії чомусь це фото не помістили.

Нагадаємо, влітку минулого року патріарх Кіріл був помічений в місто Плес Івановської області (РФ) на розкішній яхті «Паллада», вартістю 4 млн доларів. У РПЦ тоді запевнили, що яхта не належить главі РПЦ й він користується нею раз на рік.
Однак пізніше, восени 2015 року, Кіріл знову засвітився на дорогому судні, та ще й в такому вигляді, який не лічить духовній особі. Тоді він відпочивав в одних трусах на шикарній яхті на своїй дачі на Чорному морі.

Фото опублікував журналіст Дмітрій Шевченко в своєму блозі.

«Днями мені прислали цікавий фоторепортаж про те, як людина, схожа на патріарха Кіріла, хвацько рулить яхтою Azimut (так називається італійська верф, яка займає одне з провідних місць в світі в області побудови ексклюзивних моторних яхт) в морі між селами Джанхот і Дивноморське, в містечку Голубая Бєздна», — написав журналіст.

Шевченко також наводить ціни на яхти на зразок тієї, на якій відпочивав патріарх Кіріл. Мінімальна вартість в Європі починається від 440 тис. євро, а в Росії — від 680 тис. євро і вище.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d1%96%d0%b0%d1%80%d1%85-%d0%ba%d1%96%d1%80%d1%96%d0%bb-%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%94-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%b3%d1%83-%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d0%bc/

Немає коментарів:

Дописати коментар