четвер, 30 червня 2016 р.

В Одесі мітинг під міськрадою розганяють сльозогінним газом

Восьма сесія Одеської міськради 7 скликання проходить в умовах масового пікетування мерії з вимогою відставки нинішнього міського голови, сепаратиста та громадянина Росії Геннадія Труханова.

Кількасот мешканців міста вимагають відставки Труханова, закидаючи йому іноземне громадянство та домагаючись розслідування офшорних схем, які пов’язують з його іменем. Учасники акції також тримають у руках плакати «Відстоїмо наші сквери», «Вимагаємо узгоджувального комітету по плану зонінгу в Одесі» тощо.

Від учасників Антитрухановського майдану, які заповнили Думську площу, влада відгородилася виставленими по периметру адмінбудівлі кордонами правоохоронців. Начальник Управління превентивної діяльності облуправління Національної поліції Іван Іщенко, який координує дії бійців, заявив, що в такий спосіб влада «забезпечує громадський порядок у центрі міста і на Думській площі, залучивши достатню кількість правоохоронців ГУ НП в Одеській області, співробітників спецпідрозділів, Патрульної поліції та Національної гвардії».

При спробі групи мітингувальників пройти до міськради поліцейські застосували силу і сльозогінний газ, одного з учасників акції вихопили з юрби і заламали йому руки. Пікетувальники відреагували вигуками «Ганьба!» й оточили групу співробітників поліції, після чого протестувальника відпустили. Розлючені громадяни прогнали патрульних поліцейських з центральної частини Думській площі.

Сьогодні депутати обговорюють внесення змін до рішення міськради «Про бюджет міста Одеси на 2016 рік», «Про розміщення на депозитних рахунках в банках тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету міста Одеси», встановлення ставок збору за місця для паркування транспортних засобів тощо.

Нагадаємо, воїни АТО мають намір подати в суд на бізнесмена Аднана Кивана.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%81%d1%96-%d0%bc%d1%96%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bf%d1%96%d0%b4-%d0%bc%d1%96%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%8e-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%8f/

Немає коментарів:

Дописати коментар