четвер, 23 червня 2016 р.

Після масового отруєння в Ізмаїлі можливий спалах гепатиту А



Як повідомила прес-служба ДСНС в четвер вранці в медичних закладах Ізмаїла знаходиться 221 осіб (з них 115 дітей).

На амбулаторне лікування переведено 362 людини, в тому числі 216 дітей. Як повідомляється, підрозділи ДСНС облаштували 55 койко-місць в школі № 9 м. Ізмаїл на випадок ускладнення ситуації.

Вода з-під крана в Ізмаїлі тече темного кольору через підняття біологічного мулу. Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

«Ми збільшили тиск води в зв’язку з різким збільшенням (вдвічі) споживання, що призвело до того, що піднявся так званий біологічний мул. Вода з мережі міського водогону придатна до вживання — після її кип’ятіння при дотриманні санітарно-гігієнічних норм», — написав він на своїй сторінці в Фейсбуці.

Як повідомлялося, проведені лабораторні дослідження показали, що причиною отруєння людей в Ізмаїлі стала мікс-інфекція, викликана фекальним забрудненням води після сильних опадів.

Глава санепідемслужби України Святослав Протас висловив побоювання з приводу можливої ​​загрози спалаху в Ізмаїлі ще одного захворювання. За його словами, через тривалий інкубаційний періоду (три тижні) можна очікувати зростання захворюваності на вірусний гепатит А. «Тому ми не складаємо руки і говоримо про локалізацію, але про ліквідацію говорити рано», — сказав Протас під час наради представників МОЗ та санепідемслужби з прем’єром.

Вітчизняне фармпідприємство «ІнтерХім» надасть гуманітарну допомогу хворим Ізмаїла у вигляді препаратів для регідратації. Про це на своїй сторінці в «Фейсбуці» повідомила народний депутат, глава Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.


Глава санепідемслужби України Святослав Протас висловив побоювання з приводу можливої ​​загрози спалаху в Ізмаїлі ще одного захворювання. За його словами, через тривалий інкубаційний період (три тижні) можна очікувати зростання захворюваності на вірусний гепатит А. «Тому ми не складаємо руки і говоримо про локалізацію, але про ліквідацію говорити рано», — сказав Протас під час наради представників МОЗ та санепідемслужби з прем’єром.

Карантин в Ізмаїлі продовжений ще на тиждень, до 29 червня. За цей час повторно візьмуть аналізи грунту, води і продуктів.

Немає коментарів:

Дописати коментар