середа, 29 червня 2016 р.

Die Zeit: Путін має панікувати, а не радіти виходу Британії з ЄС

Для президента Росії немає приводу для радості через вихід Британії з ЄС. РФ загрожує погіршення економіки, через що Кремль не дуже радіє результатам референдуму.

Брексіт не вигідний для російського президента Путіна. Потенційний вихід Британії з ЄС тягне за собою ризики для російської економіки. Через це Кремль намагається стримувати свої емоції, пише Die Zeit.

В Європі закріпився стереотип, що Путін дуже радий Брексіту. Навіть британський міністр закордонних справ Філіп Хамонд заявив: «Єдина країна, яка хоче, щоб ми вийшли з ЄС, — це Росія». На думку автора матеріалу, все більш-менш логічно, але є свої нюанси.

До слова, новину про вихід Британії з ЄС Путін прокоментував стримано, підкресливши, що все це стосується тільки Британії. У день проведення референдуму російські ЗМІ також не раділи, а повідомляли, що для Росії вихід Британії може потягти за собою негативні наслідки.

Також наслідки референдуму прокоментував прем’єр-міністр Медведєв: «Нас, звичайно, це не радує. Це додаткові ризики для нашої економіки».

На думку голови міжнародного комітету Ради Федерації Косачова, референдум стане каталізатором для реформ в ЄС, які зможуть поміняти союз і зробити його «менш політизованим», що вплине на поліпшення відносин між Росією і Європою. Але, разом з тим, він вважає, що є ряд і негативних наслідків. «Будь-які потрясіння у такого важливого торговельного партнера негативно позначаться на нашій економіці», — підкреслив Косачов.
Незважаючи на санкції, Євросоюз — один з важливих міжнародних партнерів Москви. На нього припадає 44,4% зовнішньої торгівлі Росії. Тому нестабільна ситуація в Євросоюзі вплинула і на економіку Росії: в п’ятницю російський індекс РТС впав на 5%, а рубль втратив в ціні не тільки до долара, але і євро.

«У всьому цьому виразно немає причин для радості, адже країна вже два роки перебуває в рецесії. Після того як з початку року ціна на нафту трохи піднялася, економіка також почала дуже повільно відновлюватися. У травні ВВП знизився всього на 0,8% в порівнянні з минулим роком. Зараз нові проблеми, а це останнє, чого хоче російська влада», зазначило видання.

http://www.global-analityk.com/noviny/die-zeit-%d0%bf%d1%83%d1%82%d1%96%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d1%94-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d1%96%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%96%d1%82%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d1%85/

Немає коментарів:

Дописати коментар