вівторок, 28 червня 2016 р.

Порошенко: ЄС пообіцяв, що затримки з безвізовим режимом через Brexit не буде

Президент Петро Порошенко стверджує, що керівництво Європейського Союзу запевнило його у відсутності впливу британського референдуму на безвізовий діалог України та ЄС.

Про це він заявив у понеділок в Брюсселі за результатами зустрічі з лідерами ЄС.
«Ми обговорили низку важливих питань. У тому числі скоординували наші дії по безвізовому режиму», — наголосив він.

П. Порошенко подякував, зокрема, членам комітету з закордонних справ Європарламенту «за надзвичайно професійну роботу, яка була зроблена».

«Ми чекаємо, що формальні процедури в комітетах будуть завершені до літніх канікул в парламенті», — наголосив він.

Глава держави також зауважив, що не бачить «будь-яких ускладнень» у цьому питанні.
«Я не бачу будь-яких ускладнень, але є об’єктивні труднощі, які з’явилися у зв’язку з Brexit, але це лише відтермінування на дні або, може, на тижні... Ще раз наголошую, і нам це було підтверджено, що Україна виконала всі забов’язання», — додав він.

Нагадаємо, міні-саміт Україна-ЄС за участю Президента України Петра Порошенка, президента Євроради Дональда Туска, президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, президента Європарламенту Мартіна Шульца, Високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні, а також ключових комісарів ЄС, розпочався у Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що консультації, або міні-саміт Україна-ЄС, будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великій Британії про членство в Євросоюзі та його впливу на відносини між Україною та ЄС, шляхів подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму, повідомили у прес-службі Президента.

Зауважимо, що в Європейському парламенті питання безвізового режиму для громадян України має бути розглянуте трьома профільними комітетами (комітет у міжнародних справах — другий за важливістю), після чого рішення має бути підтримане у пленарному залі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d1%94%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%be%d0%b1%d1%96%d1%86%d1%8f%d0%b2-%d1%89%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b8-%d0%b7-%d0%b1%d0%b5/

Немає коментарів:

Дописати коментар