неділя, 26 червня 2016 р.

На окупованих територіях оголосили про «націоналізацію» власності України

Так звана «Донецька народна республіка» прийняла закон про націоналізацію, який оголошує власністю «ДНР» все майно держави Україна на її території.

Закон був прийнятий «народною радою» в п’ятницю, 24 червня.

«Закон» оголошує власністю «ДНР» все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки і організації, де держава Україна мало свою частку. Крім того, він визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне і оборонне значення для «ДНР».

Джерело в «уряді ДНР» прокоментувало майбутній процес: «Перелік підприємств можна зрозуміти, вивчаючи «указ про санкції». Усі, хто не пройшов реєстрацію в республіці, теж можуть потрапити під націоналізацію».

«Указ про санкції» поширюється на той же самий перелік людей, яким раніше був заборонений в’їзд в «ДНР». У список також потрапили 49 найбільш помітних в останні десятиліття бізнесменів і політичних гравців Донбасу.

Тепер очевидно, що цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових.

Як стало відомо напередодні зі списку нев’їзних виключили чотири прізвища: лідера забороненої КПУ Петра Симоненка, колишнього заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна, «вугільного генерала» Юхима Звягільського і колишнього главу донбаської податкової адміністрації Олександра Папаїку.
«Так звана «ДНР» прийняла закон про націоналізацію, який оголошує власністю «ДНР» все майно держави Україна на її території. Забирайте все і залиште вже Україну в спокої», — пише на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» політолог Кирило Сазонов.

«Так звана «ДНР» прийняла закон про націоналізацію, який оголошує власністю «ДНР» все майно держави Україна на її території... Та без проблем. Ми вже давно ні на що там не розраховували. Ви, головне, самі в Україну не просіться і самі платіть пенсії та інші соціальні виплати. У нас тут в Україні й без вас багато серйозних питань і завдань, які потрібно вирішувати», — зазначає експерт.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%80%d1%96%d1%8f%d1%85-%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bf/

Немає коментарів:

Дописати коментар