неділя, 26 червня 2016 р.

Фінляндія може швидко вступити в НАТО в разі кризи

Керівництво Фінляндії вважає саму можливість вступу в НАТО інструментом політики безпеки.

У разі настання критичної ситуації Фінляндія зможе швидко увійти в НАТО, вважає президент країни Саулі Нійністьо.

«Маленька країна мусить бути спритною і гнучкою в своїх рухах. Але ми не повинні надмірно поспішати. Поспіх має бути чітко продуманим», — сказав президент в інтерв’ю телепрограмі Yle A-studio. За його словами, фіни подадуть заявку в Північноатлантичний альянс «якщо надійде серйозне попередження».

Крім того, Нійністьо зазначив, що «можливість вступу до НАТО вже сама по собі є інструментом політики безпеки». «Заяви про можливість вступу в Альянс не є лише словами, а однією з форм захисту від Росії. Треба говорити Росії: те, що вам не подобається, цілком може статися», — додав президент Фінляндії.

Як писало раніше видання New York Times, російські тролі атакують Фінляндію, намагаючись утримати її подалі від НАТО. Будучи членом ЄС і маючи понад 1300 кілометрів спільного з Росією кордону, Фінляндія довгий час залишалася поза військовим Альянсом на чолі з США. Однак через вторгнення росіян в Україну і її провокації в Балтійському морі, вона розширила свою співпрацю з НАТО і навіть думає про повноцінне членство. При цьому громадська думка щодо останнього дуже різниться. У зв’язку з цим раніше президент Фінляндії заявляв про бажання провести референдум про входження в НАТО.

http://www.fort-europe.org/?p=377

Немає коментарів:

Дописати коментар