вівторок, 21 червня 2016 р.

Одеські сепаратисти, яких обміняли на Солошенка і Афанасьєва, виявилися людьми Суркова

Сепаратисти разом з Сурковим і Ардзінба курирували сценарій війни в Одесі.

Одеські сепаратисти Олена Гліщінська і Віталій Діденко, яких Україна обміняла на Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, безпосередньо підпорядковувалися першому заступнику радника президента РФ Владислава Суркова — Іналу Ардзінбі, який в Кремлі відповідав за перетворення Одеської області в поле битви за сценарієм терористичних організацій «ДНР/ЛНР».

Про це заявив глава Служби безпеки Василь Грицак.

«Гліщінська, яку ми віддали, була на прямому контакті з Ардзінбою. Другий — Діденко, який стрибав від «Альфи» з вікна і поламав собі ноги. Чому він тікав? За ним теж стояв Ардзінба», — розповів він.

Глава СБУ зазначив, що «у зв’язку з провалом проекту «Бессарабія», так звана група ФСБ в московській верхівці звинуватила в цьому групу Суркова-Ардзінби».

«Проте план не вдався. Гібридна війна на півдні з виходом на Європу не почалася. Подивіться аналітику за минулий рік — весна і літо. Що відбувалося в Молдові? Її колотило. У мене була розмова про це з керівництвом спецслужб Молдови. Росіяни провалилися. І це стало предметом серйозних розмов у Москві», — сказав Грицак.
Відповідаючи на запитання, навіщо Москві потрібні дві особи, які разом з Сурковим і Ардзінбою курирували сценарій війни в Одесі, глава СБУ сказав: «Моє скромне припущення: ці люди потрібні для того, щоб вони приїхали і розповіли, яку інформацію вони передали слідству, як була організована робота з ними, на чому вони прокололися, де провалилися. Усе це треба, щоб проаналізувати недоліки на майбутнє. Ну і, зрозуміло, щоб одне угрупування впливу в московській верхівці завдало удару по іншому».

«Зараз між ними триває з’ясування стосунків — це наша оперативна інформація. І ці люди, яких ми віддали Москві в обмін на наших патріотів, допоможуть цим групам воювати між собою», — додав Грицак.

Нагадаємо, в квітні минулого року СБУ викрила в Одесі групу, яка налічувала біля 20 осіб і збиралася проголосити «республіку Бессарабія». Тоді було виявлене і вилучене електронне листування з координаторами з РФ і Криму, агітаційні матеріали, електронні носії, мапи.

За словами Грицака, сепаратисти планувати утворити «нову республіку» шляхом підриву двох мостів — через лиман і Дністер, внаслідок чого практично піврегіону виявилося б відрізаним.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%96-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8-%d1%8f%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d0%be%d0%b1%d0%bc%d1%96%d0%bd%d1%8f%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/

Немає коментарів:

Дописати коментар