четвер, 23 червня 2016 р.

Найбільшу стратегічну помилку влада зробила до 2014 року, — Полторак

Глава Міністерства оборони Степан Полторак вважає, що в жодній країні світу реформування Збройних Сил не проходило під час війни, як зараз відбувається в Україні.

«Найбільшу стратегічну помилку здійснено до 2014 року, коли було зроблено все, щоб армія стала не просто небоєздатною, але і суттєво обмеженою у можливостях виконувати бойові завдання. Армія була недостатньо готова до того, що може відбутися», — наголосив глава Міноборони.

За його словами, армія була недостатньо готова до того, що може статися, зокрема, бойових дій на Донбасі й анексії Криму. Як заявив міністр оборони, за два роки в Україні було створено величезну кількість нових частин і формувань, проте не все пройшло гладко.

«І тут, звичайно, не може бути без помилок. Тому що у нас не було досвіду в проведенні таких глобальних операцій, бойових дій, формування такої кількості великих частин з обмеженим фінансуванням. Так, у рішеннях, які ми приймали, траплялися і помилки», — сказав міністр.

Він також вважає, що Міноборони часто звинувачують в тому, що «ми все повільно міняємо». Але, як підкреслив Полторак, ні в одній країні світу реформа збройних сил не проходила одночасно з військовими діями. «Реформа в Польщі, Прибалтиці проходила в ідеальних умовах, коли можна було експериментувати. У нас такої можливості немає. Ми робимо все можливе, і я хочу, щоб наше суспільство про це знало», — підсумував глава Міноборони.
Як повідомляли ЗМІ, у травні глава Міністерства оборони України Степан Полторак призначив сім обласних військових комісарів, які раніше займали посади в задіяних в АТО бойових бригадах.

До слова, у Міноборони повідомили, що необхідність проведення 7-ої хвилі мобілізації залежить від кількості контрактників та від ситуації у зоні АТО.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%b1%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%88%d1%83-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b3%d1%96%d1%87%d0%bd%d1%83-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d1%83-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0/

Немає коментарів:

Дописати коментар