вівторок, 21 червня 2016 р.

Норвезький журналіст про російське телебачення: це абсурдний, темний і параноїдальний світ

Журналіст зауважує, що в Росії відсутня будь-яка сила, яка б протидіяла політтехнологам Кремля.
Московський кореспондент норвезького видання Aftenposten Пер Андерс Юхансен, частиною роботи якого стало дослідження кремлівського телебачення, так охарактеризував свої враження: «це абсурдний, темний і параноїдальний світ».

«Ось кілька коротких замальовок темної сторони тижня, на додачу до репортажу про шлюби між людьми і тваринами, показаному на каналі «Рен ТВ». На каналі новин «Росія 24» показані кадри з німецькими солдатами на навчаннях НАТО «Анаконда – 2016» зі вставками кадрів військового часу з солдатами СС. Телеведучий риторично жартує про те, що НАТО й німці хочуть завоювати весь простір до Чорного моря. Після цього йде довгий репортаж про нацистів, які марширують у Німеччині, і матеріал про англійських педофілів. Тож не дивно, що мої московські друзі радять мені припинити дивитися телевізор», — пише Юхансен.

Журналіст зауважує, що в Росії відсутня будь-яка сила, яка б протидіяла політтехнологам Кремля. «У них немає перешкод. Вони можуть безпосередньо диктувати на летючках редакторам, що робити. Мета роботи кремлівських політтехнологів полягає в тому, щоб Путін зберіг владу», — пише він.

Крім того, журналіст розповідає про постійні випадки «перекручування» інформації. «Коли Die Welt пише, що Росія тепер «суперник», це використовується в Москві для підтвердження кремлівської картини світу: «Усі виступають проти росіян. Навіть німці дивляться тепер на нас як на ворогів». Останні навчання НАТО в Польщі ще більше зміцнюють Путіна в цій думці. Так медійне колесо робить коло за колом», — наводить приклад Юхансен.
Разом із тим, він зазначає, що хоча для восьми з десяти громадян Росії телевізор є важливим джерелом новин, згідно з результатами опитувань громадської думки, проведених «Левада-центром», 59% кажуть, що вони не вірять в те, що їм демонструють з телевізійних екранів.

«Згідно з останньою медійною тенденцією, росіяни повертаються до використання друзів і родини як джерела інформації, як це було за совєтських часів», — резюмує норвезький журналіст.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d0%b6%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%96%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d0%b9%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b5-%d1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар