середа, 22 червня 2016 р.

«Мер-господарник» Садовий відправляє львівське сміття до Києва



Приймання відходів зі Львова на київський завод «Енергія» є тимчасовим заходом, щоб допомогти львів’янам впоратися з проблемою сміття.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«До мене звернувся пан Садовий з проханням тимчасово надати можливість переробки сміття у столиці. У дуже складну ситуацію потрапило місто Львів. З огляду на те, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» влітку завантажений на третину, ми вирішили простягнути руку допомоги львів’янам і прийняти невеликі обсяги сміття», — сказав Кличко.

За його словами, перший вантаж з 10 автомобілів прибув два дні тому. Усі витрати з доставки та переробки відходів лягають на Львів.

«За добу завод може прийняти до тисячі машин, і 10 автомобілів зі Львова — це майже нічого. Ще раз хочу підкреслити, що це тимчасові заходи, і впевнений, що Львів зможе вирішити проблему зі сміттям до кінця літа», — підкреслив мер.

Кличко також зазначив, що проблема переробки сміття стосується сьогодні багатьох міст. Саме тому потрібно залучати інвесторів для будівництва сучасних сміттєспалювальних заводів, які відповідають екологічним нормам.

Нагадаємо, 29 травня в селі Великі Грибовичі за кілька кілометрів від Львова зайнялося звалище. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини — троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертий пропав безвісти.

Сільрада Великих Грибовичів після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище.

7 червня Садовий звернувся до президента Петра Порошенка. Президент пообіцяв допомогти, але при цьому порадив «не робити на смітті велику політику».

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bc%d0%b5%d1%80-%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%81%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b9-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f/

Немає коментарів:

Дописати коментар