неділя, 26 червня 2016 р.

У Британії озвучили своє бачення подальших відносин з ЄС

Після виходу зі складу Європейського Союзу Велика Британія хотіла б зберегти доступ до європейських ринків.
Таку позицію керівництва країни озвучив глава МЗС Великої Британії Філіп Хаммонд.

Політик підкреслив, що втрата доступу на ринок «стала б катастрофою».

Крім того, дипломат зазначив, що Велика Британія не піддасться тиску деяких лідерів ЄС, які наполягають на якнайшвидшому початку офіційної процедури виходу з ЄС і оголошенні про вихід на саміті Союзу у вівторок.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Лондон визначитися з подальшими кроками в Brexit. Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала уряд Великої Британії повідомити про подальші кроки в рамках процесу виходу Великої Британії з Євросоюзу.

За її словами, Лондон повинен тепер дати зрозуміти, як він уявляє свої відносини з ЄС у майбутньому.
При цьому канцлер не має наміру квапити Лондон з подачею офіційної заяви про вихід з Євросоюзу.

«Це не повинно тривати вічно. Але я б не стала вимагати того, щоб це відбулося швидко», — заявила Меркель.
Глава німецького уряду наголосила, що Євросоюзу теж належить зайнятися розглядом наслідків Brexit. Зокрема, жителям решти 27 держав-членів повинні бути роз’яснені переваги перебування в ЄС.

За словами Меркель, Велика Британія не подала заяву про вихід з ЄС, вона залишається його повноправним членом, що, за словами канцлера, їй підтвердив і британський прем’єр-міністр Девід Кемерон.

Головний дипломат Люксембурга Жан Ассельборн застеріг, що в разі затягування переговорів невизначена ситуація продовжиться ще кілька місяців. Він запевнив, що ЄС не збирається «грати в кішки-мишки» з Лондоном і хоче чіткого і швидкого оформлення відповідних правових документів.

Як повідомляли ЗМІ, у Великій Британії пройшов референдум, за підсумками якого більшість жителів проголосували за вихід королівства з Євросоюзу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%97-%d0%be%d0%b7%d0%b2%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%be%d1%94-%d0%b1%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0/

Немає коментарів:

Дописати коментар