пʼятниця, 17 червня 2016 р.

Росія погрожує НАТО

Розміщення військових баз в Центральній Європі та проведення військових навчань біля кордонів Росії не допоможуть НАТО сховатися від сучасних викликів і загроз.

Про це за підсумками засідання Ради НАТО на рівні міністрів оборони заявив постійний представник Російської Федерації при НАТО Алєксандр Грушко, йдеться на сайті російського представництва при Альянсі.

За його словами, своїми діями НАТО лише «підтвердило уже обраний Альянсом недалекоглядний курс».

«Відносно нашої країни — це побудована на міфології про потребу протидії російській загрозі установка на «стримування», яка все більш послідовно втілюється в життя у військовому плануванні та військових приготуваннях. Саме в такому контексті оцінюємо рішення сформувати і додатково розмістити в Східній Європі чотири багатонаціональні батальйони і якусь бригаду під командуванням штабу дивізійного рівня в Румунії», — заявив дипломат.

За словами Грушка, подібні дії НАТО викликають у Кремля негативну реакцію, тому що «ці заходи істотно погіршують якість регіональної безпеки, по суті, перетворюючи Центральну Європу в арену військового протистояння».

«Такий курс суперечить і об’єктивним потребам безпеки. Спорудженням нової «залізної завіси» від сучасних викликів і погроз не сховатися. Щоб впоратися з ними, потрібні справді колективні зусилля на широкій міжнародній основі. У НАТО, проте, чудово розуміють, що вони не можуть залишитися без відповіді з нашого боку, оскільки безпосередньо зачіпають наші законні інтереси безпеки. Розуміють також, що для нас, з військової точки зору, немає ніякої різниці між безперервною ротацією сил і їх розміщенням на постійній основі, заборонених Основоположним актом», — підкреслив Грушко.

Нагадаємо, також Грушко звинуватив НАТО в заохоченні України до військового вирішення конфлікту на Донбасі.
http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b6%d1%83%d1%94-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be/

Немає коментарів:

Дописати коментар