четвер, 30 червня 2016 р.

Лідери ЄС різко посилили позицію щодо Великої Британії

Лідери країн Європейського Союзу не мають наміру йти на поступки в питанні виходу Великої Британії з блоку.
За підсумками саміту Євросоюзу, який завершився в Брюсселі позиція лідерів країн блоку посилилася, що знижує шанси Лондона на вихід з ЄС на сприятливих умовах. Про це пише Financial Times.

Прем’єр-міністр Британії Девід Кемерон закликав колег по спілці лояльно поставитися до питання вільного пересування робочої сили, якщо у Брюсселя є бажання зберегти добрі стосунки з Британією. За його словами саме вільний приплив мігрантів з інших країн ЄС став причиною рішення жителів піти з ЄС.

За словами глави Євроради Дональда Туска, вони дали зрозуміти, що доступ Великої Британії на єдиний ринок можливий лише при дотриманні Лондоном всіх умов. «Не може бути єдиного ринку за принципом а-ля-карт», — цитує Туска агентство Reuters.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також зажадав від Британії виконання всіх «свобод», в тому числі пересування робочої сили (чотири принципи ЄС: вільне переміщення капіталу, робочої сили, послуг і товарів – Глобал Аналітик). Саме цей пункт є найбільш чутливим для влади Сполученого Королівства. У перший день саміту 27 червня прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон закликав колег по ЄС «проявити гнучкість» в цьому питанні, оскільки результати референдуму про Brexit багато в чому викликані невдоволенням британців вільним припливом мігрантів з інших країн ЄС.

«Це наша відповідь Кемерону», — сказав FT високопоставлений європейський дипломат.
Референдум про вихід Великої Британії з Європейського союзу відбувся 23 червня. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% — хотіли залишитися в ЄС.

За Brexit проголосували більшість жителів Англії і Уельсу, жителі Шотландії і Північної Ірландії хотіли залишитися в Євросоюзі.

Результати референдуму повинен затвердити парламент. Після цього Лондон повинен офіційно повідомити ЄС про початок процедури виходу зі складу Союзу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bb%d1%96%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%94%d1%81-%d1%80%d1%96%d0%b7%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%86%d1%96%d1%8e-%d1%89%d0%be%d0%b4%d0%be/

Немає коментарів:

Дописати коментар