четвер, 23 червня 2016 р.

Конфлікт ФСБ і Кадирова може привести до нової чеченської війни, — Піонтковський

У Кремлі розгорілася запекла «підкилимна» боротьба за владу — російські спецслужби за всяку ціну намагаються відсторонити ставленика Владіміра Путіна — лідера Чечні Рамзана Кадирова. Інтриги ФСБ проти Кадирова загрожують спровокувати нову, третю за рахунком, чеченську війну.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрєй Піонтковський в інтервю Online.ua.

Політолог зазначив, що в Чечні на 18 вересня 2016 року заплановані вибори глави республіки, на яких Кадиров фактично є безальтернативним кандидатом.

«Не секрет, що під кремлівським килимом йде запекла сутичка бульдогів. Вперше за час правління Путіна ФСБ, його альма-матер, кинула йому явний виклик. Саме ФСБ заарештувала кадировців, які вбили Бориса Нємцова, і намагалася допитати самого Кадирова», — заявив російський експерт.

«ФСБ хоче використовувати це вбивство (Нємцова – Глобал Аналітик) як привід, щоб закрити путінський проект «Кадиров», який усі російські силовики ненавидять з самого початку. Вони вважають, що Путін позбавив їх військової «перемоги» в Чечні. Конфлікт дуже серйозний, і до 18 вересня це питання має вирішитися. Якщо «вибори» відбудуться, то атака силовиків захлинається. Якщо вибори не відбудуться, і Кадиров буде відсторонений від влади, то це шлях до третьої чеченської», — вважає Піонтковський.
Політолог також висловив переконання, що скандал з перейменуванням моста в Санкт-Петербурзі на честь батька нинішнього глави Чечні Ахмата Кадирова був спецоперацією ФСБ.

«Вони підігрівають масовий протест проти Кадирова. ФСБ досить майстерно веде свою антікадировскую кампанію, її підтримує і частина опозиції — Яшин і Навальний. Але мета, яку вони ставлять, не менше божевільна, ніж сам проект «Кадиров». Що значить зняти Рамзана Кадирова? А що робити з його 20-тисячної угрупованням? Це нова війна з Чечнею, а це дуже серйозна історія», — пояснив він.

«Так чи інакше, до 18 вересня питання Кадирова буде вирішене в той чи інший бік», — зазначив Піонтковський.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%bb%d1%96%d0%ba%d1%82-%d1%84%d1%81%d0%b1-%d1%96-%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8/

Немає коментарів:

Дописати коментар