пʼятниця, 24 червня 2016 р.

Таємницю Смоленської катастрофи допоможе розкрити експертиза тіл

Після зустрічі з сім’ями жертв Смоленської катастрофи польська Крайова прокуратура визнала, що необхідно провести експертизу тіл жертв катастрофи, які не були спалені, — читаємо у виданні «Gazeta Polska Codziennie». Як зазначив прокурор Марек Пасіонек, який веде нагляд за слідством, розтин тіл «має істотне значення для встановлення травм жертв і причин їх смерті, а також для реконструкції перебігу катастрофи та її причин».

Під час зустрічі з рідними жертв смоленської катастрофи прокурор Марек Пасіонек нагадав, що більшість медичних рапортів, складених російськими медиками безпосередньо після катастрофи, містили численні помилки.

«У випадку шести з дев’яти осіб, яких ексгумували, відбулася заміна тел. Дослідження необхідні для остаточного впізнання жертв, останки яких привезли до Польщі в запломбованих трунах, і встановлення, чи дійсно сім’ї поховали своїх рідних», — читаємо в комюніке Крайової прокуратури, фрагменти якого публікує «Gazeta Polska Codziennie». Про те, що ексгумація тіл жертв трагедії неминуча Марек Пасіонек говорив в бесіді з порталом Niezależna ще в квітні. «Існує дуже багато сумнівів, щоб їх можна було розвіяти без чергових експертиз», — заявив тоді прокурор.

Видання інформує, що з початку квітня розслідування у справі катастрофи веде Слідча група номер 1, яка перейняла його від ліквідованої військової окружної прокуратури у Варшаві. Як запевнив Марек Пасіонек, група надалі перевірятиме три головні гіпотези, які стосуються причин катастрофи: чи відбулася вона з незалежних причин (наприклад погані погодні умови або технічні неполадки літака), через помилки, невиконання обов’язків або перевищення повноважень членами екіпажу або особами, які відповідали за організацію польоту, а може мали місце «умисні дії третіх осіб в літаку або на землі». Прокурор Пасіонек додав, що слідчі аналізують близько тисячі томів документів, які були зібрані в ході розслідування.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%82%d0%b0%d1%94%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%86%d1%8e-%d1%81%d0%bc%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%be%d1%97-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%bf/

Немає коментарів:

Дописати коментар