субота, 18 червня 2016 р.

Орландський стрілок підняв рейтинг Дональду Трампу



Мільярдер Дональд Трамп, висунутий кандидатом в президенти США від Республіканської партії, скоротив відрив за популярністю серед американських виборців від своєї головної суперниці по передвиборній гонці демократки Хілларі Клінтон.

Про це свідчать опубліковані в п’ятницю результати нового загальнонаціонального опитування, проведеного міжнародним соціологічним центром Ipsos спільно з агентством Reuters.

Згідно з отриманими даними, за Трампа на виборах в листопаді цього року готові віддати голоси 34,8% опитаних, Клінтон мають намір підтримати 45,5% респондентів.

Ще 19,7% поки не змогли визначитися з вибором. Таким чином, розрив між кандидатами становить зараз 10,7%. Тиждень тому він становив 14,3%.

Як відзначають організатори опитування, причиною зростання популярності Трампа за останній тиждень могла стати його жорстка реакція на напад, який в місті Орландо (штат Флорида), жертвами якого стали 49 осіб.

«Трамп після атаки ще більш посилив тон своїх висловлювань про національну безпеку, заявивши, що в разі перемоги на виборах він заборонить імміграцію в США з будь-якої країни з «доведеною історією тероризму проти США або їх союзників», — пише агентство Reuters. — Він також закликав до введення заходів, які б ускладнили підозрюваних в тероризмі особам купувати зброю.



Немає коментарів:

Дописати коментар