четвер, 27 квітня 2017 р.

Меркель застерегла британців від «ілюзій щодо Brexit»

Велика Британія після Brexit не матиме таких же прав, які мають решта членів Євросоюзу, наголосила канцлер ФРН Анґела Меркель. Вона закликала Лондон до конструктивного діалогу з Брюсселем.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) заявляє, що під час переговорів між Європейським Союзом та Великою Британією щодо виходу країни зі складу блоку першочергово мають бути обговорені фінансові зобов’язання Лондона перед Брюсселем. Як наголосила Меркель, ці фінансові зобов’язання стосуватимуться також періоду, який слідуватиме за Brexit.

Глава уряду ФРН також нагадала, що після виходу з ЄС Велика Британія не матиме таких же прав, що мають решта членів Євросоюзу. «Я хочу чітко про це заявити, бо у мене є відчуття, що деякі британці досі мають ілюзії, але це є марним гайнуванням часу», — наголосила Меркель під час виступу у Бундестазі у четвер, 27 квітня.

Вона також закликала Лондон до «конструктивного діалогу» з Брюсселем до початку переговорів щодо Brexit. «Ми повинні знати, якими Велика Британія бачить майбутні відносини з нами», — зауважила канцлер ФРН.

У суботу, 29 квітня, лідери 27 держав ЄС, окрім Великої Британії, проведуть саміт щодо Brexit, на якому мають сформувати власну переговорну позицію щодо цього питання. Напередодні повідомлялось, що ЄС має посилити власні вимоги до Великої Британії, зокрема, лідери блоку наполягатимуть на тому, щоб Лондон надавав постійний дозвіл на проживання громадянам ЄС, які на час очікуваного у 2019 році виходу Великої Британії з ЄС перебували чи перебуватимуть в країні упродовж п’яти років.


Немає коментарів:

Дописати коментар