четвер, 20 квітня 2017 р.

Турчинов: Кремль готується до повномасштабної війни

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію. Про це заявив на церемонії відкриття Києво-Могилянської бізнес-школи «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України» в четвер, 20 квітня, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

«Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи», — сказав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, Росія також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на сході України.

Турчинов додав, що на даний момент на Донбасі перебувають до 30 тисяч бойовиків, і їх кількість «планується збільшити до 50 тисяч».

Нагадаємо, на початку квітня прем’єр-міністр України Владімір Гройсман заявив, що на Донбасі проти української армії воює 40 тисяч бойовиків, а також 4 тисячі військових з Росії, на озброєнні яких знаходиться 406 танків.

Тим часом Путін підписав указ про проведення у 2017 році двомісячних військових зборів для військовозобов’язаних, які перебувають у запасі. Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації.

«Ухвалюю призвати в 2017 році громадян РФ, які перебувають в запасі, для проходження навчальних зборів строком до двох місяців у ЗС РФ, в органах державної охорони та органах федеральної служби безпеки», — йдеться в указі.

Згідно з указом, збори повинні проводитися в терміни за погодженням з органами виконавчої влади суб’єктів РФ, за винятком перевірочних заходів, терміни яких визначить Міноборони РФ. Уряд РФ і органи виконавчої влади суб’єктів повинні забезпечити виконання відповідних заходів.

Крім того, в тексті документа другий і третій пункти позначені як «для службового користування».



Немає коментарів:

Дописати коментар