вівторок, 18 квітня 2017 р.

У Грузії вимагають заборонити в’їзд до країни Владіміру Познеру

У Грузії запущено збір підписів під інтернет-петицією з вимогою заборонити відомому російському журналісту Владіміру Познеру в’їзд до Грузії. Справа стосується його висловлювань з приводу грузино-абхазьких відносин в 70-х роках минулого століття. Своїми думками Познер поділився з телеканалом «Імеді» в ході свого недавнього відвідування Грузії.

Нижче пропонуємо повний текст петиції:

«2 квітня в ефірі телеканалу «Імеді» російський пропагандист Владімір Познер дозволив собі порушити закони Грузії і журналістської етики, розповідаючи байки про відносинах між грузинами і абхазами під час перебування в Грузії у 1970-х роках.

Він повторив те, що говорив в програмі «Вечірнє інтерв’ю» на Першому Балтійському каналі 20 березня 2014 року, де дозволив собі образи щодо етнічних грузин і етнічних абхазів. Журналіст з таким досвідом роботи повинен знати про етичні норми, яких повинні дотримуватися професіонали, в тому числі і заборону на використання мови ворожнечі.

Владімір Познер наполегливо використовує своє право на свободу слова, щоб свої домисли нав’язати громадській думці і принизити одну зі сторін конфлікту, до виникнення якого причетна Російська Федерація. Кримінальний кодекс Грузії передбачає покарання за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Ми вимагаємо заборонити в’їзд Владіміра Познера на територію Грузії, і убезпечити нашу країну від російської пропаганди і пропагандистів».




Немає коментарів:

Дописати коментар