четвер, 13 квітня 2017 р.

У Росії хочуть заборонити поліцейським виїжджати за кордон

У комітеті Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції рекомендували прийняти в першому читанні законопроект колишнього депутата Дмітрія Носова, який передбачає заборону співробітникам МВС на виїзд за кордон на час служби.

Раніше таку ініціативу підтримав уряд Росії, рекомендувавши визначити країни, на які передбачається поширити заборону.

При цьому наголошується, що законопроект, про який згадали на тлі активізації антиурядових протестів, був внесений до парламенту екс-депутатом від ЛДПР Носовим ще в минулому скликанні.

Він, зокрема, пропонує ввести «тимчасове обмеження права громадянина Російської Федерації» на виїзд за кордон, якщо той є співробітником МВС або проходить цивільну службу в органах внутрішніх справ «на окремих посадах», список яких має скласти Міністерство внутрішніх справ.

Крім того, в документі пропонується заборонити службу в поліції тим, хто має дозвіл на проживання в іншій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тлі активізації протестних настроїв в РФ, пов’язаних з результатами розслідування Фонду боротьби з корупцією щодо прем’єр-міністра РФ Дмітрія Медведєва, глава парламентського комітету з безпеки Васілій Піскарьов і його перший заступник Ернест Валєєв запропонували дозволити поліцейським стріляти на враження по скупченнях людей і жінках. Втім, пізніше документ був відкликаний для його більш детального обговорення експертною радою.

У той же час був відхилений законопроект депутата від КПРФ Валерія Рашкіна, що забороняє дітям державних і муніципальних службовців, а також топ-менеджерів держкорпорацій вчитися в іноземних школах і вузах.

Проти виступили члени «Єдиної Росії», заявивши, що ініціатива не відповідає Конституції і базовим положенням Сімейного кодексу.

«Ініціатива Рашкіна є грубим порушенням прав людини, а комуністам спочатку треба на партійному рівні заборонити дітям членів КПРФ навчатися за кордоном», — заявив член комітету з безпеки єдинорос Ніколай Ковальов.

Негативну оцінку законопроекту дав і уряд, визнавши його таким, що суперечить Конституції, оскільки «норми законопроекту спрямовані на обмеження конституційних прав неповнолітніх дітей — громадян Російської Федерації на освіту».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%97-%D1%85%D0%BE%D1%87%D1%83%D1%82%D1%8C-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%96%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA/

Немає коментарів:

Дописати коментар