понеділок, 24 квітня 2017 р.

США отримають від Мексики гроші на будівництво муру на кордоні

Влада США переконана, що зможе отримати від Мексики гроші на будівництво муру на кордоні.

Про це повідомив міністр юстиції, генеральний прокурор Сполучених Штатів Джеймс Сешнс.
Ми доб’ємося оплати тим чи іншим шляхом. Є багато способів отримати необхідні кошти. Я не очікую, що мексиканська влада надасть нам гроші на це, але ми можемо змінити існуючі правила торгівлі. На цей рахунок немає сумнівів, — додав він.

За словами Сешнса, після будівництва муру число нелегалів значно зменшиться, що дозволить США заощадити мільярди доларів.

Зокрема, передбачається, що витрати Держдепартаменту США будуть скорочені на 28%, а з охорони агентства навколишнього середовища — відразу на 31%, з майже $8 млрд до $5,2 млрд.

При цьому варто відзначити, що президент США Дональд Трамп планує виділяти з федерального бюджету країни суму в $4,1 млрд на будівництво муру між Мексикою та США протягом двох років.

Згідно з витягами із запропонованого Трампом бюджетного плану, в 2017 році на будівництво муру пропонується витратити $1,5 млрд, в 2018 році передбачається збільшити витрати вже до $2,6 млрд.

Для порівняння, раніше, 10 лютого, Міністерство внутрішньої безпеки США оцінило вартість будівництва муру в $21,6 млрд, при цьому час його побудови, за оцінками відомства, складе трохи більше трьох років.

Трамп пообіцяв домогтися зниження вартості муру, а сам проект зацікавив понад 225 будівельних компаній по всьому світові.


Немає коментарів:

Дописати коментар