субота, 22 квітня 2017 р.

Бойовики Талібану вбили 140 осіб в результаті нападу на військову базу в Афганістані

Внаслідок нападу бойовиків з руху Талібан на військову базу в передмісті Мазарі-Шаріфа в Афганістані загинули щонайменше 140 осіб. Серед військових багато поранених. Про це повідомляє Reuters.

Перед нападом, бойовики переодяглися в форму урядової армії. Вони в’їхали на територію бази на військових автомобілях і відкрили стрілянину. Нападники застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Загалом в операції брало участь близько 10 талібів. Однак вони застали військових зненацька.

Представник збройних сил країни розповів, що напад стався в той момент, коли солдати виходили з мечеті на території бази після п’ятничної молитви.

Бойовики також розстріляли солдатів, які перебували в їдальні.

Таліби заявили, що використовували підривників-самогубців, щоб прорвати зовнішній периметр оборони бази. Бій тривав протягом всього дня, і військові вважають, що число загиблих зросте.

Раніше була оприлюднена доповідь командувача силами США і НАТО в Афганістані генерала Джона Ніколсона. Він повідомив, що Москва останнім часом активно намагається легітимізувати рух Талібан, заявляючи, що він нібито допомагає в боротьбі з терористичним угрупуванням Ісламська Держава.



Немає коментарів:

Дописати коментар