пʼятниця, 21 квітня 2017 р.

Російські комуністи зажадали гарантій, що Леніна не поховають

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що внесений на розгляд до Держдуми законопроект про перепоховання Владіміра Леніна повинні розглянути на Раді безпеки Росії. Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Ще раз хочу озвучити свою вимогу до Ради безпеки — розгляньте цю ініціативу і дайте нам офіційну відповідь. Гаранти повинні давати гарантії стабільності країні», — заявив Зюганов.
Він назвав внесений на розгляд 21 квітня законопроект викликом всім громадянам країни незалежно від партійної приналежності і найбільшої провокацією для всієї російської державності.

«Якщо закликаємо до стабільності, з’єднання Святої Русі і згуртованості всього суспільства, то повинні одночасно бачити і небезпеку, яка виникла у кожного за спиною», — сказав Зюганов і запропонував прихильникам перепоховання визначиться, з чого почати розкопувати: від Москви-ріки, від Кремлівської стіни або з соборів Кремля.

Раніше представники ЛДПР і «Єдиної Росії» внесли до Держдуми законопроект, який пропонує створити міжвідомчу комісію для перепоховання Леніна з мавзолею. Пізніше представники парламентської більшості свої підписи під законопроектом відкликали.
Нагадаємо, що Російська православна церква за кордоном (РПЦЗ) закликала прибрати тіло Леніна з Червоної площі. У заяві її Архієрейського синоду сказано, що Червону площу потрібно «звільнити від останків головного гонителя і мучителя XX століття», а також прибрати поставлені йому пам’ятники. Це стало б «символом примирення російського народу з Господом».

Як повідомляла «Країна», за словами голови відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополита Волоколамського Іларіона, в питанні поховання тіла Владіміра Леніна необхідно дочекатися «згоди в суспільстві».



Немає коментарів:

Дописати коментар