вівторок, 25 квітня 2017 р.

РФ буде постачати електрику в окуповану Луганську область

Уряд РФ вирішив забезпечити Луганську область України безперебійним постачанням електроенергії, заявив представник РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов.

«Відповідно до дій влади України, урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку РФ в рамках гуманітарної підтримки», — сказав Гризлов.
За словами Гризлова, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську «стоїть в ряду інших дій, фактично відторгає окремі райони Донбасу від України».

Він також повідомив, що обмежень для споживачів на території Луганської області в даний час немає.

Як повідомляли ЗМІ, Національна енергетична компанія «Укренерго» в ніч на 25 квітня відключила окуповану територію Луганської області від енергопостачання.
Глава НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук повідомив, що Україна припинила постачання електроенергії на неконтрольовану територію Луганської області.

Про це Ковальчук написав в Facebook.

«Цієї ночі повністю припинено енергопостачання на тимчасово неконтрольовані території Луганської області», — написав Ковальчук.

Причиною відключення є борги за електроенергію.

За інформацією заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, борг компанії «Луганське енергетичне об’єднання» за спожиту електроенергію на неконтрольованій території Луганської області складає близько 2,6 млрд гривень.
З 1 грудня 2016 року через борги Україна припинила подачу води в ОРЛО. Як повідомили в Луганській ОВГА, заборгованість КП «Попаснянський районний водоканал» перед ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за спожиту електричну енергію становить близько 124 млн грн.

7 січня повідомлялося, що Україна вперше отримала частину коштів, які заборгували бойовики терористичної організації «ЛНР» за поставлену в окремі райони Луганської області воду.



Немає коментарів:

Дописати коментар