понеділок, 17 квітня 2017 р.

КНР працює з США над відповіддю Північній Кореї

США і Китай разом відпрацьовують «різні варіанти» розвитку ситуації з Північною Кореєю, повідомив головний радник президента США з питань безпеки Герберт МакМастер.

В інтерв’ю телеканалу ABC він заявив про досягнення «міжнародного консенсусу» щодо дій Пхеньяна. За словами пана МакМастера, всі розуміють, що «ця ситуація не може тривати так і далі».

У ніч проти неділі зі східного узбережжя КНДР відбувся запуск ракети. Як повідомили американські військові, вона вибухнула в повітрі майже одразу після запуску.
Напередодні в Пхеньяні відбувся масштабний військовий парад на честь 105-ї річниці від дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. На параді продемонстрували балістичні ракети, ймовірно нового типу.

Президент США Дональд Трамп також написав у Twitter, що Китай співпрацює з США щодо питання КНДР.

Пекін — головний союзник Північної Кореї — поки що не робив жодних публічних заяв щодо співпраці з Вашингтоном і не надавав своїх пропозицій з приводу відповіді на дії Пхеньяну.
Герберт МакМастер під час візиту в афганському Кабулі заявив, що США дадуть відповідь на політику КНДР «відповідно до головних інтересів американського народу».

«Президент чітко дав зрозуміти, що він не буде миритися із загрозою Сполученим Штатам, їх союзникам і партнерам в регіоні з боку цього ворожого режиму з ядерною зброєю», — сказав він.



Немає коментарів:

Дописати коментар