середа, 26 квітня 2017 р.

Литва продовжить надавати всебічну допомогу воюючій Україні

Литва продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, засуджуючи агресію Росії і окупацію Криму. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Антанас Лінкявічюс під час робочого візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

Повідомляється, що під час візиту Клімкін, крім Лінаса Лінкявічюса, зустрівся з прем’єр-міністром Литви Саулісом Сквернялісом, керівництвом і депутатським корпусом Сейму Литви — членами депутатської групи «Pro Україна».

«Литва і надалі залишатиметься надійним партнером України у відстоюванні територіальної цілісності, державного суверенітету та реалізації актуальних завдань процесу реформ», — сказав під час спільної прес-конференції Лінас Антанас Лінкявічюс.

Глава МЗС України подякував Литві за всебічну підтримку. Під час своєї промови Павло Клімкін нагадав про те, що «керівники Литви одними з перших відвідали зону військових дій і усвідомили масштаби бомбардувань з боку російських сил».

Відзначимо, що Клімкін постійно використовував оборот «російські ворожі сили», але жодного разу не згадав таке поняття, як «сепаратисти». У свою чергу, Лінас Лінкявічюс дотримувався офіційної термінології.

Як раніше повідомляв незалежний інформаційно-аналітичний портал BALTNEWS.lt, Литва залишиться ключовим і найнадійнішим союзником Української держави. Литовське керівництво надає всіляку підтримку офіційному Києву і активно представляє інтереси України на міжнародній арені. Саме Литва більше всіх закликала до якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Відзначимо, що сьогодні Литва — єдина держава в світі, яка у вільному доступі постачає зброю і амуніцію Україні. Напередодні міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, перебуваючи в Києві, в черговий раз підкреслив, що литовці — головні союзники українців, які не на словах, а на ділі демонструють свою підтримку. Інші країни-члени ЄС і НАТО лише висловлюють свою «солідарність» з Україною.


Немає коментарів:

Дописати коментар