понеділок, 17 квітня 2017 р.

Чехія відмовилася приймати біженців навіть під загрозою санкцій Євросоюзу

Чехія прийняла 12 біженців з виділеної їй квоти ЄС в розмірі 1,6 тисячі осіб і наступних приймати вже не має наміру, незважаючи на те, що в такому разі їй загрожують санкції ЄС в розмірі декількох мільйонів євро, заявив глава МВС республіки Мілан Хованець.

«Перевірка біженців, що залишилися показує, що надалі вже не можна нікого приймати», — сказав Хованець, якого цитує портал Parlamentní listy.

За словами міністра, перевірка чеськими службами безпеки мігрантів, які нині перебувають у тимчасових таборах в Італії і Греції, триває кілька тижнів і навіть місяців і стикається з великими труднощами.

«Ці люди (біженці) не виявляють бажання залишатися на місці на час перевірки, тобто в Греції або Італії. У зв’язку з цим перевірки нами закінчені», — сказав Хованець.
Міністр не виключив, що дане рішення змусить ЄС вдатися до санкцій щодо Чехії, що може обійтися їй в кілька мільйонів євро.

«Остаточне рішення залишається за урядом, він повинен вирішити, варто це робити (закінчити прийом мігрантів) ціною санкцій. На мою думку — так. Не можна пускати сюди людей без контролю», — підкреслив глава чеського МВС.



Немає коментарів:

Дописати коментар