субота, 22 квітня 2017 р.

Данія може змінити законодавство, щоб заблокувати «Північний потік – 2»

Уряд Данії пропонує внести поправки до законодавства, що дозволять забороняти будівництво трубопроводів з міркувань зовнішньої політики або безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми хочемо мати можливість сказати «так» або «ні» з погляду безпеки і зовнішньої політики», — сказав міністр енергетики та клімату Ларс Крістіан Ліллехолт.

Він додав, що нині можна накласти вето на такі проекти, як «Північний потік – 2» лише на підставі загрози екології.

Ліллехолт також наголосив, що дуже позитивно оцінив запит Євросоюзу надати мандат Данії на проведення переговорів з Росією. За словами міністра, будівництво такого газопроводу — «питання не тільки Данії».

Данія опинилася в геополітичному конфлікті через намагання Росії та її партнерів отримати дозвіл перекачувати більше газу в Європу через Балтійське море до Німеччини через новий газопровід.
Данія і Швеція на початку цього року попросили Європейську комісію вивчити проект, перш ніж дві держави узгодять дозвільні документи на будівництво газопроводу у їхніх територіальних водах. Дипломати ЄС кажуть, що заблокувати проект газопроводу буде складно.

Джерела в ЄС заявили, що Єврокомісія, відчуваючи, що зрештою не може бути жодних правових підстав блокувати схвалення «Північного потоку – 2», затримує його якомога довше.





Немає коментарів:

Дописати коментар