субота, 15 квітня 2017 р.

У НАПКА пояснили, чому зникли декларації прокурорів

У Національному агентстві по запобіганню корупції (НАПКА) заявили, що електронні декларації про майно ряду прокурорів ГПУ і Головної військової прокуратури були вилучені за наказом головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це повідомляє прес-служба НАПКА.

У відомстві заявили, що рішення про видалення з публічного доступу електронних декларацій прокурорів було прийнято заради забезпечення безпеки співробітників і членів їх сімей.
«Декларації ряду посадових осіб військової прокуратури були вилучені на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки цих працівників і їх близьких родичів у відповідності зі статтями 10, 13, 14 Закону України про державний захист працівників суду і правоохоронних органів, а саме — постанови заступника генерального прокурора України – головного військового прокурора», — зазначено в опублікованому повідомленні.

Такі заходи мають винятковий і тимчасовий характер, відзначили в НАПКА. При цьому, дані декларації зберігаються на ресурсах реєстру і доступні для перевірки, додали в агентстві.
Відзначається також, що рішення НАПКА ґрунтується на ст. 17 того ж Закону, і прийнято з «усвідомленням можливих негативних наслідків невиконання постанови».
«Невжиття, несвоєчасне вжиття достатніх заходів для безпеки працівників правоохоронних органів або осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві або розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист, тягне за собою відповідальність згідно з законодавством», — додали в НАПКА.

За даними журналістів, з реєстру електронних декларацій після відновлення його роботи зникли понад 200 декларації співробітників Генеральної і військових прокуратур.
Як повідомляла «Країна», в Україні відбулося перше звільнення прокурора через е-декларацію. В електронній декларації заступник прокурора Кіровоградської області Приходько не вказав себе співвласником автомобіля Honda CRV.

Відзначимо, що генпрокурор Луценко звільнив слідчого ГПУ Суса, який записав на бабусю автомобіль Audi Q7.


Немає коментарів:

Дописати коментар