четвер, 27 квітня 2017 р.

Українці отримують повістки в армію

Призовна кампанія буде проходити в Україні до кінця травня, призвуть понад 14 тисяч.
В Україні проходить весняний призов на строкову службу в армію. Загалом, згідно з постановою уряду, військові комісаріати по всій країні повинні призвати понад 14 тисяч українців у віці до 27 років.

Терміни призову визначає президент, а кількість призовників — уряд. Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким весняний призов в армію пройде в квітні-травні, а осінній — в жовтні-листопаді. Цієї весни військкомати призвуть понад 14 тисяч українців по всій країні. Найбільше — в Дніпропетровській області (1480 осіб), а найменше в Луганській — 210 юнаків.

Весняна призовна кампанія обійдеться українському бюджету в 46,5 мільйона гривень. Левову частину від цієї суми (45,2 мільйона) роздадуть «новобранцям» як одноразову матеріальну виплату. Так, кожному призовнику призначена допомога в розмірі 3200 гривень. Минулого року розмір допомоги був «прив’язаний» до мінімальної зарплати, але після підвищення мінімалки чиновники прийняли рішення виплачувати не дві мінімальні зарплати, а два прожиткових мінімуми.

В армію забирають українців від 20 до 27 років. Для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних силах України та інших військових формуваннях термін служби складе до 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста), — до 12 місяців.




Немає коментарів:

Дописати коментар