середа, 19 квітня 2017 р.

Міжнародний суд ООН відкриє Україні додаткові переваги в інших судах проти РФ — Фейгін

19 квітня Міжнародний суд ООН оголосить рішення про тимчасові заходи за позовом України проти РФ. Адвокат Марк Фейгін вважає, що воно «навряд чи буде реалізовано в повному обсязі».

Міжнародний суд ООН відкриє Україні додаткові переваги в інших судах проти Російської Федерації. Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» висловив адвокат Марк Фейгін.
«У цьому суді, якими б ці заходи не були, вони мають більше процесуальне значення, ніж практичне. Тому, з моєї точки зору, яке б проміжне рішення не ухвалив Міжнародний суд в Гаазі, воно навряд чи буде реалізовано в повному обсязі», — зазначив він.

При цьому Фейгін вважає, що завдяки рішенню «у Києва буде значно більше можливостей в інших спірних судах».

19 квітня буде оголошено рішення Міжнародного суду ООН про тимчасові заходи за позовом України проти РФ.

З 6 по 9 березня в Гаазі пройшли попередні слухання за позовом України проти Росії, в якому вказується на порушення Москвою положень Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Позов був поданий 16 січня.

Київ вимагає засудити акти тероризму в Харкові і на Донбасі, включаючи збитий рейс MH17, а також зобов’язати Росію виплатити компенсації, розмір яких в позові не вказано. Крім цього, суду пропонується залучити до відповідальності офіційних осіб, винних, на думку позивачів, в підтримці тероризму.

Другий блок претензій стосується порушень прав кримських татар і українців з боку окупаційної влади Криму.

Україна просить Міжнародний суд ООН на час розгляду справи, як захід забезпечення позову, заборонити РФ здійснювати будь-які кроки, котрі погіршують ситуацію.
Російська сторона в Міжнародному суді ООН в Гаазі заявила, що бойовики на Донбасі самі знайшли зброю, яка залишилася на території Донецької та Луганської областей з часів СССР або ж була залишена там українськими військовими.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BC%D1%96%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%81%D1%83%D0%B4-%D0%BE%D0%BE%D0%BD-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%94-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96-%D0%B4/

Немає коментарів:

Дописати коментар