субота, 15 квітня 2017 р.

Війна на Корейському півострові може початися в будь-яку хвилину

Військовий удар по Північній Кореї може відбутися в будь-яку хвилину. Про це повідомив глава МЗС Китаю Ван І, попередивши про катастрофічні наслідки для всього регіону.
Представник Китаю зробив досить жорстке застереження і заявив, що той, хто почне війну, візьме на себе «історичну відповідальність і повинен бути готовий до того, що заплатить відповідну ціну».

ЗМІ відзначають, що анонсований Північною Кореєю ядерний вибух може статися в найближчу суботу на полігоні в одному з гірських масивів країни. Експерти вважають, що ця заява адресована саме президенту США Трампу — біля берегів країни знаходиться ударна група американського флоту, яка в будь-який момент може отримати наказ провести превентивну атаку по об’єктах стратегічної інфраструктури Північної Кореї.
Влада Північної Кореї оголосила про готовність захищати себе і відкривати вогонь на враження у відповідь на наближення ударної групи Військово-морського флоту США до півострова.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило про те, що Пхеньян має намір захищати себе «потужною силою зброї» в ході наближення ударної групи Військово-морського флоту США.

«Ми будемо покладати на США повну відповідальність за катастрофічні наслідки, які спричинять за собою їх обурливі дії», — відзначають в зовнішньополітичному відомстві. Крім того, в МЗС КНДР назвали розгортання ударної групи ВМС США «безрозсудним кроком до вторгнення», який «досяг серйозної фази».


Немає коментарів:

Дописати коментар