вівторок, 18 квітня 2017 р.

Політолог спрогнозував вихід з РФ Дагестану і Чечні


У прямому ефірі журналістам радіостанції «Ехо Москви» відомий політичний експерт Станіслав Бєлковський висловив переконання, що невдовзі може статися вихід зі складу Росії Чечні, Інгушетії та Дагестану. За словами політолога, можна сказати, що Чечня фактично вже перестала бути основною частиною російської політичної чи правової системи. «Це вже повністю незалежна держава. І хочеться нам того, чи ні, але вже найближчим часом Дагестан, Інгушетія та Чечня вийдуть зі складу Російської Федерації», — наголосив Бєлковський.

Політолог також особливу увагу звернув на історичний аспект питання. Зокрема, Бєлковський розповів, що дані регіони стали частиною совєтської імперії, були приєднані до Росії як необхідна перемичка між СССР та Закавказзям, аби постійно тримати контроль над кавказьким регіоном. Політолог підкреслив, що нині питання Закавказзя для РФ надовго втратило свою актуальність.

«Можна сказати, що на досить тривалий часовий відрізок цей собака від нас втік. А оскільки саме так і сталося, то відпала потреба у повідку, на якому утримувався собака, який вже давно втік», — заявив Бєлковський.

Немає коментарів:

Дописати коментар